HTML

Tea, az élet itala

A teát évszázadok óta fogyasztjuk, de mégis oly keveset foglalkozunk ezzel az egyszerű és olcsó, de rendkívül egészséges és finom üdítő itallal. Szeretnénk megismertetni olvasóinkat e nagyszerű itallal, a hozzá kapcsolódó szokásokkal, a különböző teákkal kapcsolatos tapasztalatainkkal és tippekkel a hideg téli és a forró nyári napokra egyaránt.

Friss topikok

Rendelés

Itt rendelhetsz azokból a teákból, amiknél feltüntettük a cikk végén a "rendelhető" feliratot! (A szállítás költsége 5000 Ft határig 800 Ft, fölötte ingyenes.)

Erdei gyümölcsös ice tea rooibosból

2010.04.01. 14:08 A-team

Íme egy egyszerű jeges tea recept rooibosból. Frissítő és egészséges üdítő, nem csak a forró nyári napokra.

Hozzávalók (1,5 literhez):

- kb. 15g (3 evőkanál) erdei gyümölcsös rooibos (beszerezhető teaházakban, vagy tőlünk [ár: 900 Ft/100g])

- két citromkarika

- fél evőkanál cukor vagy édesítő ízlés szerint

- 1 evőkanál málnaszörp

- 1,5 liter forralt víz

Elkészítés: a rooibost öblítsük át folyó víz alatt. A forrásban lévő vizet hagyjuk hűlni kb. egy percig, majd forrázzuk le a rooibost. Hagyjuk 3 percig ázni, majd szűrjük le a főzetet. A szűrt főzetet keverjük el a cukorral és a málnaszörppel, majd tegyük félre hűlni. Ha kihűlt, mehet a hűtőszekrénybe pár órára. A citromkarikákat csak fogyasztás előtt tegyük bele ázni pár percre, hogy az intenzív citrom íz ne nyomja el a rooibos ízét.

Egészségetekre!

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs recept frissítő ice tea rooibos

A bejegyzés trackback címe:

https://tead.blog.hu/api/trackback/id/tr841886873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása